Čingi Lingi Čarda

Vizualni identitet

KLIJENT
Čingi Lingi čarda kultno je mjesto koje svoje korijene i najveću popularnost vuče u doba bivše Jugoslavije. Ono je bilo mjesto susreta, druženja, dobre hrane i pića te zabave koja je uz zvukove žive glazbe trajala dugo u noć. Naziv Čingi Lingi čarda, povezuje sa zvonjavom zvona “čing-ling”, koje je visilo na stablu u sredini restorana, a kojim se najavljivao dolazak poštanske kočije. Zvono je kasnije dobilo svoju drugu praktičnu svrhu, naime, onaj tko je zazvonio bio je spreman “okrenuti rundu” za sve prisutne. Pretpostavlja se da je čarda postojala još od Austro-Ugarske, kad je tu bilo okupljalište trgovaca stokom. Upravo iz tog razloga znak logotipa kreiran je kako bi simbolički prikazao zvono i njegovu zvonjavu, te čini njegov centralni prepoznatljivi element identiteta.
CILJ
S obzirom da se restoran nalazi na obali stare Drave, izuzetno lijepoj, boemskoj, kultnoj i opuštajućoj lokaciji, kompletni razvoj vizualnog identiteta baziran je na prirodi i specifičnim vizurama rijeke koja okružuje restoran te prepoznatljivoj tradiciji i etnografiji. Na taj način želja je bila evocirati emocije nekadašnjeg vremena, dobre atmosfere, lijepih uspomena, tradicije i opuštajuće atmosfere koja se nalazi u prirodi tik uz staru Dravu, ali u neposrednoj blizini grada Osijeka.
RJEŠENJE
Koncept restorana je tradicionalna arhitektura na moderan način, tako da je ovaj prijedlog logotipa, moderna interpretacija etno motiva iz slavonske tradicije. Osnovni element logotipa čine četiri zvonca koja simboliziraju zvonjavu (čing-ling), no multipliciranjem ovog elementa imamo mogućnost stvaranja prepoznatljivog unikatnog patterna (uzorka), koji nedvojbeno asocira na tradicionalne elemente slavonske narodne nošnje. Logotip svojim izgledom predstavlja jedan tradicionalniji pristup i “vintage” vizualni izričaj, no svojom daljnjom interpretacijom i primjenom vizualnog identiteta djeluje moderno, te odgovara svim željenim vrijednostima novog restorana Čingi Lingi čarda koje se želi komunicirati.
No items found.
Ne koristite fotografije bez pismenog odobrenja autora.
© Studio 33