Mantocco-Ambalaza

Ambalaža // Ime Brenda

KLIJENT
Pečuh, Mađarska, europska je prijestolnica izrade rukavica, zahvaljujući stoljećima obrtničkog truda i nastojanja za razvojem najboljih proizvodnih procesa i tehnika. Proizvođači rukavica u Pečuhu tijekom povijesti su usavršili zanat obrade različitih vrsta koža i tehnologije dorade za bojanu kožu. Jedan od tih novih mađarskih brendova je Mantocco, inspiriran europskim istraživačkim duhom i hedonizmom. Dizajn rukavica odražava samopouzdanje francuskih vozača trkaćih automobila i smjelost talijanskih umjetnika koji su dizajnirali klasične automobile. Danas nošenje vozačkih rukavica nije povezano s olakšavanjem vožnje i zaštitom ruku. Ono je postalo modni izričaj, ali također šalje poruku sofisticiranosti i majstorstva.
CILJ
Novorazvijenom brendu Mantocco bila je potrebna sofisticirana ambalaža koja će odražavati ozbiljnost i luksuz ručno rađenih kožnih rukavica. S obzirom na element ručne izrade, zamisao je bila kreirati prilagođeno pakiranje s dodatcima o načinu održavanja koje će odgovarati pojedinim modelima rukavica ovisno o njihovim dimenzijama i modelima za žene/muškarce.
RJEŠENJE
Kreirana je jednostavna ambalaža koja ispunjava sve estetske i funkcionalne zahtjeve, od izlaganja rukavica u kutijama ili pak slanja/transporta u kojemu navedena ambalaža pruža adekvatnu zaštitu rukavicama. U kontekstu materijala, izabran je teksturirani papir uz dotisak Mantocco logotipa i slogana u tehnici foliotiska. Uz ambalažu dolazi i mala privezna etiketa s podatcima o proizvodu te uputi za održavanje. Rukavice su personaliziranoga karaktera, tako da prije ručne izrade svakoga komada, kupac odabire model, boju kože i uveza kako bi se savršeno uklopile u interijer automobila. Generalni dojam koji ovaj vrhunski proizvod ostavlja jest luksuz, sofisticiranost, preciznost te želja da se svaki budući kupac uz svoj personalizirani Mantocco paket osjeti vlastitu snagu i individualnost.
No items found.
Ne koristite fotografije bez pismenog odobrenja autora.
© Studio 33