Vatikan

Identitet

KLIJENT
Restoran Vatikan obiteljski je restoran otvoren 1992. godine, pozicioniran u gradu Vinkovcima. Duga obiteljska tradicija vođenja restorana stvorila je reputaciju koja se bazira na vrhunskoj ponudi hrane i kompletne gastronomske usluge. Cjelokupna ponuda jela sprema se od kvalitetnih namirnica domaćih OPG-ova čime vlasnici restorana žele stvoriti koheziju između podneblja, lokalne kvalitete namirnica te znanja i stručnosti osoblja restorana Vatikan. Cilj klijenta je nastaviti održavati korelaciju s korisnicima, nudeći im vrhunski proizvod i uslugu kao i boravak u ugodnom interijeru prepoznatljivog identiteta i dizajna.
CILJ
Specifično ime, lokacija, povijest i obiteljska tradicija restorana pojmovi su koji su u startu teško kompatibilna. Cilj projekta je objediniti prethodne elemente te stvoriti identitet koji će komunicirati jedinstvenu priču povijesti Vinkovaca i povijesti restorana integriranih u suvremenom dobu i novim potrebama prezentacije i komunikacije.
RJEŠENJE
Dizajn logotipa za restoran Vatikan bazira se na unikatnom vizualnom rješenju. Ručnim otiskivanjem samoga znaka cjelokupnoj priči dodan je sofisticiran i personaliziran potpis. Kako se ponuda restorana bazira na vrhunskoj hrani i njezinoj pripremi, taj segment iskorišten je prilikom proširivanja oblikovanja identiteta. Otiskujući presjeke-polutke voća i povrća, hrana je provučena kao bitan vizualni element. Inspiracija za ovakakv način oblikovanja, pronađena je u poveznici sa samim gradom Vatikanom, odnosno njegovom poviješću - poviješću Rimskog Carstva. Tako odabrana tipografija Trajan Sans direktno je korijenski povezana s tipografijom nastalom i korištenom u starom Rimu (Rimska kapitala), a koncept otiska i otiskivanja vizualno aludira na ostavljanje tragova i pečata određenog dijela povijesti. S obzirom da su i Vinkovci jedno od starijih rimskih naselja, ovakav način pronalaska poveznice za formiranje identiteta iznjedrio je kao logičan slijed. Još jedan aspekt koji je zanimljiv u kontekstu otiska jest pojam Veronikinog rupca, preuzetog iz kršćanske ikonografije. Sam znak asocira i na konture slova “V”, referirajući se na Vatikan, tako da ga se može koristiti u funkciji monograma restorana.
No items found.
Ne koristite fotografije bez pismenog odobrenja autora.
© Studio 33